Här samlar vi länkar till inspirationsmaterial både på Thule-hemsidorna och i olika sociala medier. Flera av de här samlingarna är interaktiva och du kan själv lägga till material du tycker passar. Om du har annat som du skulle vilja lägga till så kontakta arrangörerna, alternativt posta länkar i Thule-facebookgruppen.

 

Instruktionsvideor

Vi har börjat filma små korta snuttar, tänkta att vara ett alternativt sätt att ta till sig delar av fiktionen för den som föredrar det framför att läsa texter. De som finns klara hittills handlar om religionen och hur man utövar den i vardagen. Först ut är två klipp där moder Elarka Arnvidae berättar om Ljusets läras trosbekännelse samt läser en av de vanliga bönerna, samt en demonstration om hur man gör Ljuspilstecknet.

Trosbekännelsen

Morgonbön och Soldatens bön – två av de vanligaste bönerna.

Ljuspiltecknet

 

Pinterest

pin_nailPinterest är en sida där man kan skapa virtuella anslagstavlor och samla bilder och länkar att inspireras av. Titta t. ex. igenom sidorna för mode i de olika länderna för att få en bild av hur folk klär sig – och om du blir intresserad, klicka och följ upp länkarna!

Thulekampanjen LARP

 

Musik

Musik, diktning, sång och dans är en viktig del av stämningen både under och inför ett lajv och också ett viktigt element i sagovärlden.

Sånger och kväden skrivna för Thule

På djupsidan finns ett arkiv med sånger, dikter och kväden skrivna eller bearbetade för kampanjen.

Sånger, kväden och dikter

 

Spotify

Fördelen med Spotify är att man inte bara kan skapa egna spellistor, utan man kan ju göra kollaborativa listor också där alla kan bidra. En spellista med inspirationsmusik för Tröskeln och Vinterporten är under konstruktion.

 

Noveller
Ett helt frivilligt men av många uppskattat sätt att fylla i historien mellan lajv, utforska sina och andras roller och hålla peppen uppe är att skriva berättelser. Många av novellerna i arkivet har också växelskrivits av flera deltagare, och/eller av deltagare och arrangörer i samråd, och bildar en kompletterande del av sagan. Här följer länkar till berättelsarkivet och de grupper och sviter av noveller som är särskilt relevanta för Tröskeln, då de t ex handlar om händelser som utgör bakgrund eller roller som kommer att spelas på lajvet.