Festsalen på Lugnet. (Foto: Sara Karlsson)

Festsalen på Lugnet. (Foto: Sara Karlsson)

Tid

Tröskeln kommer att utspelas lördagen den 2 december 2017.

Lajvet kommer att börja med off-samling ungefär mitt på dagen; själva spelet börjar frampå eftermiddagen och bryts sent på kvällen. Ett mer ordentligt tidsschema är under utarbetning.

För den som inte har möjlighet att delta hela tiden finns det möjlighet att vara med under en del av lajvet. Hör av dig om du är intresserad av det.

 

Plats

Tröskeln kommer att utspelas på och omkring torpet Lugnet i Judarskogen i Bromma.

Området innefattar en större och en mindre stuga med en del skog omkring. Det finns även en eldplats utomhus.

Torpet har utedass och inget indraget vatten; däremot finns det el och huset är uppvärmt. Det kan dock fortfarande bli en aning kallt så man bör klä sig ordentligt.

 

Vägbeskrivning

Med allmänna färdmedel från Stockholms central:

  • Tag tunnelbanans gröna linje mot Hässelby,
  • Kliv av vid hållplatsen Ängbyplan.
  • Gå Färjestadsvägen fram till korsningen vid Ängby camping.
  • Tag vänster fram till grusvägen mittemot campingen.
  • Gå grusvägen 100 meter in i skogen.

Vägbeskrivning för bil kommer senare.

Lugnetkarta

 

Mat och dryck

stena_halfI deltagaravgiften ingår enklare mat och dryck för kvällen. Däremot ingår ingen off-lunch så kommer man tidigt är det bra att ha med matsäck.

Maten organiseras av Ingeli Hedberg, som också har hand om andra logistiska frågor.

 

Övernattning

Lajvet kommer som sagt att avslutas sent på lördag kväll. För de som saknar annan sovplats i närheten går det att övernatta till söndagen, men lokalen behöver vara utrymd och städad senast 12.00 på söndagen.

Övernattar man i Lugnet är det trägolv som finns att sova på, så ta med mjukt underlag.

 

Att ta med

Förutom vad vi redan skrivit om vill vi påminna om/inskärpa följande:

  • Egna ätdon – tallrikar, glas och bestick.
  • Ljus, lyktor och facklor! Delar av lajvet kan komma att utspela sig utomhus och det kommer att bli rejält mörkt framåt kvällarna. Plocka med allt vad ni kan få med i belysningsväg, speciellt facklor och lyktor för utomhusbelysning. Ljusstakar är också mycket önskvärt som en del av inredningen – även stadiga golvljusstakar kan komma till användning.
  • Varma ytterkläder mm. Stugan är uppvärmd, men en hel del av spelet kommer som sagt att försiggå utomhus. Det är alltså viktigt att klä sig förnuftigt.

 

Rekvisita i övrigt

För att ett lajv skall kännas riktigt bra behöver man en inredning som stämmer överens med lajvets karaktär – man behöver rekvisita. Vi kommer inte att kunna köpa in eller själva tillverka all rekvisita som kunde vara bra till lajvet, men å andra sidan vet vi ju att det finns mycket bland deltagarna.

Utöver personlig utrustning som redan nämnts är allt möjligt som kan användas till dekorering av lokalen intressant: dukar och fällar, mindre möbler som kistor, bänkar och stolar, eller för den delen mer udda dekorationer.

Om du funderar på att ta med mer än din egen matutrustning och någon ljusstake till lajvet ser vi gärna att ni hör av er till oss om det. Detta både för att vi skall veta vad vi har tillgång till, vad vi inte behöver ordna fram själva, och för att det inte finns plats i lokalen till all rekvisita som alla deltagare har liggande hemma i garderoben.