entre

Ekbacken

Tid

Vinterporten kommer att utspelas den 9-10 februari 2018.

Lajvet kommer att spelas i tre akter; den första på fredagkvällen och den andra från lördag förmiddag till lördag eftermiddag, den tredje på lördag kväll. 

För den som inte har möjlighet att delta hela tiden finns det möjlighet att vara med under en del av lajvet. Hör av dig om du är intresserad av det.

 

Högst preliminärt tidsschema

 

Fredag 9/2

16.00 – Dropin. Vi kommer inte att använda oss av någon samling för att påbörja prologen utan deltagarna kan anlända inlajv. Det finns två ingångar. Den ena kommer det att gå att anlända inlajv (uppmärkt med ”INLAJV”) genom när du är ombytt och klar. Den andra kan du komma in och byta om och lägga av off-grejer innan du går i spel. När du kommer in genom inlajv-dörren är du givetvis i karaktär. Då räknas din karaktär ha anlänt till fäboden som fungerar som återsamlingsplats för expeditionen.  

Vi kommer att finnas på plats från mitt på dagen och ju fler som kommer tidigt och hjälper oss ställa i ordning desto bättre.

Kvällsvard kommer att serveras runt 19-20.

23.00 ca – Slut på akt 1. Spelet bryts för natten inne i stugan. Det går fortfarande att lajva utomhus om man skulle vilja.

 

Lördag 10/2

08.30 ca – Frukost. Frukosten sker off. Här finns tillfälle för ytterligare hopsnackning, frågor till arrangörerna etc. En kortare allmän samling inför akt 2 kommer att hållas i anslutning till frukosten.

09.00 – Alla som sovit någon annanstans än på Ekbacken bör vara på plats nu.

09.30 ca – Samlingar och genomgångar inför akt 2 börjar.

11.00 ca – Fotografering för dokumentation organiserar vi omedelbart före början på Akt 2.

11.00 ca – Matsäck Eftersom lajvet till stor del kommer att utspela sig utomhus kommer lunch att serveras i form av matsäck som kan tas med. Tag med en påse eller ryggsäck eller dyl att bära mat i. 

11.15 ca – Spelstart för akt 2. 

16.30 ca – Slut på akt 2. Andra akten,  avslutas. Omedelbart efter spelstopp organiserar vi en andra fotograferingsomgång och håller en kort samling.

17.30 ca – Middag serveras Middagen kommer att serveras off-lajv

18.00 ca Metaspelsession startar Efterspelet på ritualen kommer att ske i uppdelade grupper med varsin spelledare. För den som hellre vill finns möjlighet att fortsätta lajva utomhus istället. 

19.30 ca Städning Vi hjälps åt att städa lokalerna och utrymmer. Om du behöver någonstans att sova lördag natt, hör av dig till arrangörerna så hjälper vi till att ordna det!  

 

Plats

Vinterporten kommer att utspelas på och omkring scoutstugan Ekbacken nordost om Uppsala.

Området omfattar en stuga med omgivningar samt en del vacker och ostörd skog.

 Läs rapport från rekning av området inför Gravberget 2016-10-29 med bilder

 

Mat och dryck

I deltagaravgiften ingår mat och dryck.

Det kommer att serveras kvällsvard inlajv på fredagen.

På lördag serveras off-frukost, inlajvmatsäck till lunch och off-middag på lördag kväll.

 

 

Övernattning

För dem som väljer att komma på fredagen sker övernattning off och det finns alltså inget krav på hur nattlägren ska se ut. Vi kommer också att vara utomhus under lördagen och stugan räknas då som off, så det finns inget behov att gömma undan packning. 

Det finns ett antal sängplatser inomhus och i övrigt golvplatser. För den som bor nära och har transport är det också ett möjligt alternativ att sova hemma, så länge man är på plats i tid till morgonaktiviteterna. 

 

Att ta med

Förutom vad vi redan skrivit om vill vi påminna om/inskärpa följande:

  • Egna ätdon – tallrikar, glas och bestick.
  • Påse till matsäck – En påse eller ryggsäck eller dylikt att ta med lördagens matsäck i.
  • Ljus, lyktor och facklor! Vi kommer att bryta lajvet innan det blir riktigt mörkt på kvällen, men lyktor kan ändå vara bra att ha med. På fredagen behövs även ljusstakar som en del av inredningen – även stadiga golvljusstakar kan komma till användning.
  • Varma ytterkläder mm. Stugan är uppvärmd, men en hel del av spelet kommer som sagt att försiggå utomhus. Det är alltså viktigt att klä sig förnuftigt.