Länder och riken i Österlandet

Utskriftsvänlig sida

Österlandet är en samlande benämning på områdena öster om Innanhavet. Det är ett vidsträckt och rätt kaotiskt område om vilket ganska mycket är okänt; det har varit bland de sista hedniska utposterna i västra Terra Cognita, bebott av mänskliga barbarer och nattfolk. Under de senaste tre-fyra seklerna har det varit föremål för en omfattande kolonisation västerifrån, främst från Storkungadömet men även från andra håll.

Ett antal olika stater och grupperingar gör anspråk på större eller mindre delar av Österlandet och försöker för det mesta flytta fram sina positioner på bekostnad av såväl urbefolkningen som varandra. Dessa är främst Ordo Alemandi (känd som "Slagbjörnsorden" i Thule), Nordenbund, den svijaslavska republiken Yrkij, de förenade rikena Volska och Gorodek och S:t Ahriks Orden samt, de senaste sju åren, Furstendömet Margholien. Nordenbunds inblandning är dock något av ett specialfall då den helt koncentrerats på handel och etablerande av städer vid kusterna.

Österlandet är ett komplicerat lapptäcke av stater och territorier, och det blir inte bättre av att det i flera fall finns två områden med samma namn men olika styre.

Läs mer: Österlandet - en politisk översikt


Klicka för större karta!


Det Furstliga Talvala

S:t Ahriks orden
Ordo Alemandi
     
Patriarksdömena
Republiken Yrkij
Kungariket Volska-Gorodek