Bok II, Lustspel 4

Fienden ibland oss

november 2002 - februari 1142


De margholiska motståndskämparna samlas till ett rådslag efter att ha mottagit budet om att deras ledare Drakfågel, som tillfångatagits av de Furstliga, är död. Hennes efterträdare, Arna Lagkvinna, skulle ta över organisationen och man måste ta ställning till ett flertal problem. Kontakterna och samarbetet med alliansen mot Fursten måste förbättras utan att Drakfåglarna blev redskap för andra rikens intressen. Man hade skäl att misstänka minst en förrädare i de egna leden - den förra Drakfågel föll tydligen i de Furstligas händer genom förräderi - och denne eller dessa måste avslöjas. Och kanske är fienden en på spåren...

Rådslaget gästades också av ett sändebud för Alliansen, fru Alva Ansdotter Kärve från Gedanien, som fick ett styvt arbete med att övertyga de mer motsträviga Drakfåglarna med Enar Svartskägg, Arnas närmaste man, i spetsen, om att samarbete mellan alla Furstens fiender var nödvändigt. Efter segslitna diskussioner nåddes en början till överenskommelse, men lägret fick brådstörtat överges då en Furstlig patrull närmade sig. Drakfåglarna flydde genom skogen och undkom (till största delen) med knapp nöd förföljarna. Olyckligtvis kom förrädaren undan och kunde förena sig med de Furstliga.

Arrangörer: Camilla Mörn, Joachim Forsberg och Martin Zetterman.

Antal deltagare: 26 deltagare (varav 8 i den Furstliga B-styrkan), 9 kvinnor och 17 män, i åldrarna 12-67 år. Genomsnittsåldern låg på 26 år.


Länkar till dokument med anknytning till Fienden ibland oss

Fotogalleri med 6 bilder från Fienden ibland oss

Vad hände och händer?

Vox populi - deltagarnas röster om Livet

Utskick och gruppblad

Urkunder och inlajv-dokument

Noveller

Artiklar