Utskriftsvänlig sida

Pilgrimsfärd

Ett lajv i Thule-kampanjen: Bok III, Mellanspel IV

Erika
Theo
thule.pilgrimsfard [at] gmail.com

Ytterst preliminär information

Tid:  3-6 juli 2014.

Plats: Dörröds scoutstuga med omgivningar utanför Lund.

Kostnader: Inte spikat, men överkomliga.

Huvudarrangörer: Erika Westberg och Theo Axner.


Bakgrund och upplägg

Sommaren 1149 (några månader efter Draksådd). Kriget i Thule har sakta börjat trappas upp; den mörke Furstens första attack mot alvriket Ilyrana har slagits tillbaka och båda sidor förbereder sig nu för en stor kraftmätning i Högmark. Kriget förs både med världsliga och magiska medel, och ryktena om det har så sakteliga börjat sprida sig längre och längre från dess centrum.

Vi befinner oss den här gången också en bra bit från krigsskådeplatsen, i de land i södra Thule som lyder under kungariket Eormenland. I norra Ottemark, i utkanten av Blåveden som utgör gränsen till det herrelösa Vildlandet, ligger S:t Bothilds lund, en helgedom knuten till två lokala helgon och såväl ett mål för pilgrimsfärder i sig som en station på vägen till större vallfärdsorter som templet i Lindbjaerg.  Nu nalkas S:t Bothilds dag och helgedomen har dragit till sig en blandad skara besökare från när och fjärran: pilgrimer av alla slag som kommit för att göra bot, be för släktingar, söka läkedom eller förlåtelse; folk som är där för att tjäna pengar på de förstnämnda; sändebud för den ena eller andra grupperingen som söker en bra mötesplats för mer diskreta och inofficiella diplomatiska möten;  och många andra vägfarande med mer eller mindre rent mjöl i påsen. Även utsända från båda sidor av kriget i norr har lockats till platsen, såväl i andliga syften som i politiska - och även magiska. Platsen har hemligheter och flera spår från de senaste årens upptäckter i det magiska kriget i Thule leder hit...


Mål och visioner

Pilgrimsfärd är tänkt att bli ett anspråkslöst men spännande och stämningsfullt sommarlajv i en lite annorlunda setting. Bland de ambitioner vi har med lajvet kan nämnas:


Praktiska ramar

Lajvet kommer att utspelas omkring Dörröds scoutstuga utanför Lund under dagarna 3-6 juli. Torsdagen den 3 är förberedelsedag och själva spelet startar på morgonen fredagen den 4. Det kommer att vara möjligt att delta kortare tid för de som t ex bara kan delta under den egentliga helgen.

Det finns en del sovplatser inomhus men vi räknar med att de flesta deltagarna bor i tält. Det finns tillgång till rinnande vatten och toaletter.

Vi har tänkt att tillämpa en solidarisk deltagaravgift; det vill säga att deltagare kommer att kunna välja att betala en lägre eller högre avgift efter sina medel.


Roller

Lajvupplägget är som framgår ganska öppet och en stor bredd av roller kan tänkas dyka upp. Roller som passar in är t ex: