Utskriftsvänlig sida

Smeden på Gravberget


Den mystiske talviske smeden som kallar sig "Kol" men som var mer än han ser ut att vara besökte Hammargården i sällskap med skalden Audvidr, lockad av rykten om meteoritjärnet.

Lajvrapport av Emil Djupfeldt.

Se också novellerna:Skalden och Smeden
Smidde svärdet Aurinko av malm från gruvan tillsammans med den andra smeden och några av magikerna.

Betalning från Maga Solaris skulle vara malm ifrån gruvan.

Eftersom Smeden pga ett missförstånd inte fått betalt än när gruvan rasade så slöt han och Maga Solaris ett tydligare avtal om betalning:

Senare tillägg:

Smeden blev besatt av den Uppväckte. Han var elak mot Audvidr och sa åt henne att gå sin väg, vilkket hon dock inte kunde. Sen blev det stor kalabalik när han försökte kräva svärdet ifrån Maga Solaris. Brottning med bortbytingen, försök till fördrivande ritual från först magikerna och sedan från ljusprästen. Till slut fick gruvfrun kliva in och lösa problemet.

Audvidr råkade ropa ut det hon anser är Smedens rätta namn inför alla närvarande när han föll ihop, men verkade inte som någon hörde. Folk var mer intresserade av att gruvfrun krävde tillbaka svärdet som smitts av malmen från gruvan.

Smeden gav även sitt sanna namn  frivilligt till bortbytingen lite mer avskiljt som tack för att han hjäpte till att stoppa den Uppväckte.