Inspirationsmaterial och media

Här samlar vi länkar till inspirationsmaterial både på Thule-hemsidorna och i olika sociala medier. Flera av de här samlingarna är interaktiva och du kan själv lägga till material du tycker passar. Om du har annat som du skulle vilja lägga till så kontakta vår inspirationsansvariga Erikaerika.westberg [at] gmail.com, alternativt posta länkar i Thule-facebookgruppen.

Här nedan hittar du

Instruktionsvideor

Vi har börjat filma små korta snuttar, tänkta att vara ett alternativt sätt att ta till sig delar av fiktionen för den som föredrar det framför att läsa texter. De som finns klara hittills handlar om religionen och hur man utövar den i vardagen. Först ut är två klipp där moder Elarka Arnvidae berättar om Ljusets läras trosbekännelse samt läser en av de vanliga bönerna, samt en demonstration om hur man gör Ljuspilstecknet.

Trosbekännelsen

Morgonbön och Soldatens bön - två av de vanligaste bönerna.

 

Ljuspiltecknet

Pinterest

Pinterest är en sida där man kan skapa virtuella anslagstavlor och samla bilder och länkar att inspireras av. Titta t. ex. igenom sidorna för mode i de olika länderna för att få en bild av hur folk klär sig - och om du blir intresserad, klicka och följ upp länkarna!

Thulekampanjen LARP

Musik

 

 

Musik, diktning, sång och dans är en viktig del av stämningen både under och inför ett lajv och också ett viktigt element i sagovärlden.

Sånger och dikter skrivna för Thule på arkivsidan

 

Spotify

Fördelen med Spotify är att man inte bara kan skapa egna spellistor, utan man kan ju göra kollaborativa listor också där alla kan bidra. En spellista för Gravberget är under konstruktion.