Minnesvärda ögonblick från Okuvade


 

Syster Stena, Drakfågel och fältkaplan: I min lilla värld var det att se förtvivlan hos Aslak och Sälla utan att kunna göra något åt det, viljan att linda in Arna i bomull och skydda henne från slitet att leda...

Sen borde jag nog kanske skriva ner tal i förväg så det inte blir så... improviserat! :)

  Riddar Birger Silverfors, befälhavare för de arosiska styrkorna i Ravnsmark: Att lyssna på den unga Grävlingens förslag till fällor och befästningar var intressant. Och Odds recitation av Imrarskvädet.
  Stenhild, trollkunnig flykting: Mest minnesvärt var nog den första scenen när vi mötte Drakfåglarna vid det vi senare fick veta var Porten. Och jag fick en del bra samtal med olika deltagare om deras rollers bakgrund, framtid, förhoppningar och rädslor.
 

Aslak, Drakfågel: När Arna skäller ut sina kidnappare under den mörka granen. Patrullrundan med det omaka kärleksparet Lin/Sofia.

 

 

Mirestel, alvmagiker från Laiquambo: En hel del lajvmagi... Att vara med i en arrangerad scen som mötet med Ranas andeskepnad, som jag själv inte arrangerat, var väldigt roligt. Men det var väldigt coolt, för jag har nog aldrig varit med om det på det sättet förut även om jag varit med och arrat scener så är det en helt annan sak att faktiskt inte veta vad som ska hända.

 

Sälla, Drakfågel och kvartermästare: När vi drar iväg med Arna och samvetskvalen gradvis blir starkare.

Djupa filosofiska samtal med moder Stena och andra om livet och svåra val.

  Borgrun, dvärg och fältingenjör: När den lilla gruppen margholiska flyktingar kom i spel och stod uppe vid portplatsen uppskrämda och misstänksamma och vi cirklade runt dem lika misstänksamma och försökte upprätta någon slags kontakt. Bra balans mellan misstänksamhet, nyfikenhet, rädsla, önskan att mötas och spänt läge