Logistik

Tid

I Öppen Dager kommer att utspelas lördagen den 4 januari 2020. Möjlighet finns för vidare epilog-spel med mera under söndagen den 5 januari.

Lajvet kommer att spelas i ett svep från förmiddag till kväll. Mer exakta tider kommer vid senare datum. Vid behov finns möjlighet att övernatta på Lugnet till söndagen.

 

Preliminärt tidsschema

Kommer senare

 

Plats

I Öppen Dager kommer att utspelas på och omkring Lugnet i Judarskogens naturreservat i Bromma

Det finns ingen adress till Lugnetstugorna men Ängby Camping ligger på Blackebergsvägen 25, 168 52 Bromma, det är den närmaste adressen.

Närmaste tunnelbanestation är Ängbyplan. Därifrån är det ca 900 meter till stugan. Enklast är att gå Färjestadsvägen till Gubbkärrsvägen och därefter in i naturreservatet vid ängen bredvid Ängby camping.

Med bil kan man parkera vid Ängby Camping.

 

Mat och dryck

I deltagaravgiften ingår mat och dryck.

Närmare detaljer om mat kommer vid senare tillfälle, men vi siktar på att kunna servera två mål under lördagen.

 

Övernattning

Lajvet kommer bara pågå under lördagen, men som tidigare nämnts finns det möjlighet att ha relaterade aktiviteter på söndagen efter. Om behovet finns – för t.ex. långväga resenärer – går det att övernatta på Lugnet. Det rör sig om övernattning på trägolv så sovunderlag och sovsäck behöver medtas.

 

Att ta med

Förutom vad vi redan skrivit om vill vi påminna om/inskärpa följande:

  • Egna ätdon – tallrikar, glas och bestick.
  • Ljus, lyktor och facklor! Delar av lajvet kan komma att utspela sig utomhus och det kommer att bli rejält mörkt framåt kvällarna. Plocka med allt vad ni kan få med i belysningsväg, speciellt facklor och lyktor för utomhusbelysning. Ljusstakar är också mycket önskvärt som en del av inredningen – även stadiga golvljusstakar kan komma till användning.
  • Varma ytterkläder mm. Stugan är uppvärmd, men en hel del av spelet kommer som sagt att försiggå utomhus. Det är alltså viktigt att klä sig förnuftigt.

 

Rekvisita i övrigt

För att ett lajv skall kännas riktigt bra behöver man en inredning som stämmer överens med lajvets karaktär – man behöver rekvisita. Vi kommer inte att kunna köpa in eller själva tillverka all rekvisita som kunde vara bra till lajvet, men å andra sidan vet vi ju att det finns mycket bland deltagarna.

Utöver personlig utrustning som redan nämnts är allt möjligt som kan användas till dekorering av lokalen intressant: dukar och fällar, mindre möbler som kistor, bänkar och stolar, eller för den delen mer udda dekorationer.

Om du funderar på att ta med mer än din egen matutrustning och någon ljusstake till lajvet ser vi gärna att ni hör av er till oss om det. Detta både för att vi skall veta vad vi har tillgång till, vad vi inte behöver ordna fram själva, och för att det inte finns plats i lokalen till all rekvisita som alla deltagare har liggande hemma i garderoben.

Arkiv