Tid

Gravberget kommer att utspelas den 13-15 januari 2017.

Lajvet kommer att spelas i två akter; den första på fredagkvällen och den andra från lördag förmiddag till sent på lördag kväll (se Övernattning nedan). På söndag förmiddag håller vi off-avslutning och städar.

För den som inte har möjlighet att delta hela tiden finns det möjlighet att vara med under en del av lajvet. Hör av dig om du är intresserad av det.

 

Preliminärt tidsschema

 

Fredag 13/1

18.00 – Samling. Alla bör vara på plats senast 18.00 och gärna tidigare! Kommer man dit senare får man vara beredd på att anlända inlajv.

Överhuvudtaget är det bra om man meddelar sig i god tid om när man räknar med att anlända. Fr a måste vi veta om ni inte kan komma före 18.00. Vi kommer att finnas på plats från mitt på dagen och ju fler som kommer tidigt och hjälper oss ställa i ordning desto bättre.

20.00 ca – Spelstart för akt 1. Kvällsvard kommer att serveras kort efter spelstart.

23.00 ca – Slut på akt 1. Spelet bryts för natten inne i stugan. Det går fortfarande att lajva utomhus om man skulle vilja.

 

Lördag 14/1

08.30 ca – Frukost. Frukosten sker off. Här finns tillfälle för ytterligare hopsnackning, frågor till arrangörerna etc. Vid behov kommer en kortare allmän samling inför akt 2 att hållas i anslutning till frukosten.

09.00 – Alla som sovit någon annanstans än på Ekbacken (se Övernattning) bör vara på plats nu.

09.30 ca – Samlingar och genomgångar inför akt 2 börjar.

11.00 ca – Fotografering för dokumentation organiserar vi omedelbart före början på Akt 2.

11.15 ca – Spelstart för akt 2. Lunch och middag serveras inlajv.

23.00 ca – Slut på akt 2. Andra akten, och därmed lajvet, avslutas. Omedelbart efter spelstopp organiserar vi en andra fotograferingsomgång och håller en kort samling.

 

Söndag 13/1

08.30 ca – Off-frukost. I anslutning till frukosten sker också en samling och eftersnack.

Därefter vidtar packning och städning av lokalen, som kommer att gå snabbt och smidigt om vi hjälps åt och är organiserade. Vi måste ha utrymt lokalen helt senast 16.00 och med lite tur är vi klara fortare än så.

Vi kommer att ordna ett mer detaljerat schema för iordningställande och städning inklusive att utse ansvariga funktionärer. Detta kommer att skickas ut före lajvet när det är klart och även finnas uppsatt på plats.

 

Plats

Gravberget kommer att utspelas på och omkring scoutstugan Ekbacken nordost om Uppsala.

Området omfattar en stuga med omgivningar samt en del vacker och ostörd skog.

 

Mat och dryck

I deltagaravgiften ingår mat och dryck.

Det kommer att serveras kvällsvard inlajv på fredagen, lunch och middag på lördagen, samt off-frukost på lördag och söndag.

 

Övernattning

Lajvet kommer som sagt att pågå fredag kväll till sent på lördag kväll, med avbrott över natten. Övernattningen sker alltså off och det finns alltså inget krav på hur nattlägren ska se ut. Däremot behöver de förstås packas och gömmas undan under spelet. Det finns ”förrådsutrymme” i stugan att förvara packning på under speltiden, men det är begränsat så ni som har bilar med bör förvara packning i dem om möjligt.

Det finns ett antal sängplatser inomhus och i övrigt golvplatser. För den som bor nära och har transport är det också ett möjligt alternativ att sova hemma, så länge man är på plats i tid till morgonaktiviteterna. Se vidare schemat.

Det kommer att bli trångt i lokalen om alla ska sova där, så det är bara bra om de som har bekväm möjlighet – det vill säga bor någorlunda i närheten – sover någon annanstans. Om du tänkt sova någon annanstans än på Ekbacken så meddela oss om det, så kan vi planera bättre.

 

Att ta med

Förutom vad vi redan skrivit om vill vi påminna om/inskärpa följande:

  • Egna ätdon – tallrikar, glas och bestick.
  • Ljus, lyktor och facklor! Delar av lajvet kan komma att utspela sig utomhus och det kommer att bli rejält mörkt framåt kvällarna. Plocka med allt vad ni kan få med i belysningsväg, speciellt facklor och lyktor för utomhusbelysning. Ljusstakar är också mycket önskvärt som en del av inredningen – även stadiga golvljusstakar kan komma till användning.
  • Varma ytterkläder mm. Stugan är uppvärmd, men en hel del av spelet kommer som sagt att försiggå utomhus. Det är alltså viktigt att klä sig förnuftigt.

 

Rekvisita i övrigt

För att ett lajv skall kännas riktigt bra behöver man en inredning som stämmer överens med lajvets karaktär – man behöver rekvisita. Vi kommer inte att kunna köpa in eller själva tillverka all rekvisita som kunde vara bra till lajvet, men å andra sidan vet vi ju att det finns mycket bland deltagarna.

Utöver personlig utrustning som redan nämnts är allt möjligt som kan användas till dekorering av lokalen intressant: dukar och fällar, mindre möbler som kistor, bänkar och stolar, eller för den delen mer udda dekorationer.

Om du funderar på att ta med mer än din egen matutrustning och någon ljusstake till lajvet ser vi gärna att ni hör av er till oss om det. Detta både för att vi skall veta vad vi har tillgång till, vad vi inte behöver ordna fram själva, och för att det inte finns plats i lokalen till all rekvisita som alla deltagare har liggande hemma i garderoben.