Kreativitet och inspirationsmaterial

Som de flesta lajvkampanjer uppmuntrar vi kreativa bidrag från våra deltagare. Här samlar vi länkar till blandat inspirationsmaterial i olika format och medier.

 

Musik

103_musikMusik, diktning, sång och dans är en viktig del av stämningen både under och inför ett lajv och också ett viktigt element i sagovärlden.

 

Sånger och kväden skrivna för Thule

På djupsidan finns ett arkiv med sånger, dikter och kväden skrivna eller bearbetade för kampanjen.

Sånger, kväden och dikter

 

 

 

Spotify

Fördelen med Spotify är att man inte bara kan skapa egna spellistor, utan man kan ju göra kollaborativa listor också där alla kan bidra. Det är tacksamt inför t ex ett lajv.

 

Spellistor för lajv

 

 

Noveller
Ett helt frivilligt men av många uppskattat sätt att fylla i historien mellan lajv, utforska sina och andras roller och hålla peppen uppe är att skriva berättelser. Många av novellerna i arkivet har också växelskrivits av flera deltagare, och/eller av deltagare och arrangörer i samråd, och bildar en kompletterande del av sagan.

 

Instruktionsvideor

Vi har börjat filma små korta snuttar, tänkta att vara ett alternativt sätt att ta till sig delar av fiktionen för den som föredrar det framför att läsa texter. De som finns klara hittills handlar om religionen och hur man utövar den i vardagen. Först ut är två klipp där moder Elarka Arnvidae berättar om Ljusets läras trosbekännelse samt läser en av de vanliga bönerna, samt en demonstration om hur man gör Ljuspilstecknet.

 

Trosbekännelsen

Morgonbön och Soldatens bön – två av de vanligaste bönerna.

 

Ljuspiltecknet

 

Pinterest

pin_nailPinterest är en sida där man kan skapa virtuella anslagstavlor och samla bilder och länkar att inspireras av. Titta t. ex. igenom sidorna för mode i de olika länderna för att få en bild av hur folk klär sig – och om du blir intresserad, klicka och följ upp länkarna!

Thulekampanjen LARP

 

Tips

Här finns några länkar till mer handfasta tips och how-to-artiklar. Observera att det finns mängder av länkar till sömnads- och tillverkningstips i de olika dräkt- och rustningsartiklarna.

 

Norra kungarikenas kokbok

Thule-kampanjens mångåriga och växande receptsamling. Med bidrag av Anne Fridh, Monica Nilsson, Daniel Staberg, Ingrid Fahlgren m fl.

 

Övriga tips

Sidor under denna kategori:

Kommande evenemang

Det finns inga kommande evenemang just nu.

Arkiv